Menü Bezárás

Gyepfenntartás

Fűnyírás
A gyepfenntartás alapja a rendszeres fűnyírás. Rendszeres és gyakori fűnyírással elérhetjük, hogy a fűszálak fűcsomókat, majd a fűcsomók egybefüggű pázsitot alkossanak. A sűrű gyepfelület nemcsak gyönyörű látvány, de megelőzi a gyomnövények elszaporodását azáltal, hogy nem hagyja őket fényhez és tápanyaghoz jutni.
 
Gyomszabályozás
Ha egy-egy gyomnak mégis sikerül utat törnie, idejében megakadályozhatjuk, hogy túlságosan elszaporodjon. A gyom irtását kézzel és vegyszerrel is végezhetjük.
 
Tápanyag-visszapótlás
A folyamatos növekedés miatt a fűnek rengeteg tápanyagra van szüksége, és ezt nem minden esetben képes a talajból kinyerni. Szerencsére gyeptrágya segítségével pótolhatjuk ezeket a tápanyagokat, ezáltal biztosíthatjuk a fűszálak egészséges zöld színét, növelhetjük az ellenállóképességét a szárazsággal és megbetegedésekkel szemben, valamint elősegíthetjük az erős, szilárd gyökérzet kifejlődését.
 
Gyep felújítása, hiánypótlás
A téli zord időjárás a legszebb pázsiton is nyomot hagyhat, ezért tavasszal szükség lehet némi felújításra, hiányos foltok pótlására. Ezeket a foltokat a talaj fellazítása után újra be kell vetni fűmaggal.
 
Kaszálás
Az allergiát okozó gyomnövények eltávolítása törvényi kötelezettségünk. Az elgazosodott, parlagon hagyott területek rendszeres kaszálással rendben tarthatók, így a gyomnövények térnyerése is megakadályozható.
 
Amennyiben szeretné a fűnyírást, vagy egyéb zöldterület-karbantartási munkát ránk bízni, hívjon minket a 06/30 910-0500 vagy a 06/70 253-6851-es  telefonszámon, írjon a kertszaki@kertszaki.hu email-címre, vagy töltse ki kapcsolatfelvételi űrlapunkat.
Alkalmi és rendszeres megbízásokat egyaránt vállalunk.
Az árszabás előzetes megbeszélés illetve a terület felmérése után történik. Irányárainkat megtekintheti itt.
Az ajánlatkérés semmilyen kötelezettséggel nem jár, a felmérés Budapesten és Pest megyében esetben ingyenes.